I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Įvyko įsivertinimo renginiai projekto mokyklų pradinių klasių mokytojams

2023-08-25

Nacionalinė švietimo agentūra 100 bandomųjų mokyklų mokytojams rugpjūčio 22–25 dienomis surengė nuotolinius įsivertinimo renginius „Pradinio ugdymo informatikos programos rengimas, išbandymas ir diegimas“.

Renginių tikslas – įsivertinti, kaip mokytojams sekėsi integruoti informatikos gebėjimų ugdymą pradinėse klasėse.  Renginiuose dalyvavo mokytojai, jų mokyklų komandų vadovai ir savivaldybių atstovai.

Pasak NŠA Ugdymo departamento direktoriaus Vaino Brazdeikio, 100 projekto bandomųjų mokyklų aktyviai įsitraukė į informatikos integravimo pradiniame ugdyme išbandymą.

Vilniaus universiteto mokslinė darbuotoja dr. Gabrielė Stupurienė apibūdino, kas yra dirbtinis intelektas ir jo raštingumas, kalbėjo apie jo vaidmenį švietime, apie mokymą ir mokymąsi naudojant dirbtinį intelektą ir dirbtinio intelekto integracijos pradiniame ugdyme galimybes. Dalyviai išbandė lektorės pateiktas skaitmenines mokymosi priemones ir atliko praktines užduotis.

Projekto metodininkė Giedrė Čiapienė pasidalijo mokymų „Informatikos gebėjimų ugdymas pradinėse klasėse“ anketinės apklausos rezultatais ir Nacionalinės švietimo agentūros svetainėse pateikta pradinių klasių mokytojams aktualia informacija.

Patirtimi, įžvalgomis ir idėjomis dalijosi projekto metu informatiką į pradinį ugdymą integravę mokytojai. Vyko diskusijos grupėse. Diskusijų grupių rezultatus apibendrino ir pristatė pradinių klasių mokytojos Asta Aperavičienė iš Pakruojo „Žemynos“ progimnazijos, Rūta Bakūnienė iš Vilkaviškio r. Pilviškių „Santakos“ gimnazijos, Lina Kairiūkštienė iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto inžinerijos licėjaus, Laura Palivonienė iš Šiaulių „Romuvos“ progimnazijos ir Teresė Siniauskytė iš Vilniaus Barboros Radvilaitės progimnazijos.

Įsivertinimo renginius Nacionalinė švietimo agentūra organizavo kartu su Lietuvos informatikos mokytojų asociacija. Juos vedė Lietuvos informatikos mokytojų asociacijos prezidentas Aidas Žandaris ir Šilutės Vydūno gimnazijos informacinių technologijų mokytoja ekspertė Tatjana Balvočienė.

Renginiai suorganizuoti įgyvendinant projektą „Bendrojo ugdymo turinio ir organizavimo modelių sukūrimas ir išbandymas bendrajame ugdyme“.

Renginio vaizdo įrašas: čia

Pranešimų medžiaga:

Dirbtinis intelektas pradiniame ugdyme ir mokytojo darbe.

Anketinės apklausos rezultatų pristatymas.

Informatikos integravimas į kalbinį ugdymą ir matematiką.

Informatikos integravimas į meninį ugdymą.

Informatikos integravimas į gamtamokslinį ugdymą.

Atskiros pamokos pradinėse klasėse ypatumai.

Skip to content